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        WORKSHOP 1
 Raum 101
 
        Exputec GmbHData management and data analytics accelerating
 bioprocess development
 
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        WORKSHOP 2
 Raum 102
 
 Hamilton Bonaduz AG
 PAT In-line CCP monitoring solutions with GMP
 paperless calibration and validation of process
 sensors
 
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        WORKSHOP 3
 Raum 103
 
        Roche 
        Diagnostics Advanced 
        multiparameter bioprocess analysis and
 seamless data management – close the loop from
 sampling to feed
 
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        WORKSHOP 4
 Raum 104
 
 BlueSens gas sensor 
        GmbH
 How to determine and compensate a disturbance
 in a running fermentation process
 &
 AG BioProzessTechnik
 (Westfälische Hochschule)
 "ProcessShield"
 a modular, adaptive and intelligent soft-sensor
 based platforms
 Datamanagement - Datenvisualisierung - Prozessoptimierung
 
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        WORKSHOP 5
 Raum 105
 
 TRACE Analytics GmbH
 Lohnt sich eine Regelung der Glukosekonzentration
 auf 0,5 g/L? – Lösungsansätze für eine optimale
 Fütterungsstrategie
 &
 TCI Universität Hannover
 
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        WORKSHOP 6
 Raum 106
 
 Biostream 
        International BV
 Flexibility of fermentation control and more
 measurement by sensors
 
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        WORKSHOP 7
 Raum 107
 
 m2p-Labs GmbH
 &
 Microbial 
        Bioprocess Lab
 (FZ Jülich)
 
 Accelerated Bioprocess Development: Integration
 of automated microbioreactor experimentation
 with interactive Python-based data analysis
 
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        | 
        WORKSHOP 8
 Raum 108
 
 Infors 
        GmbH / aquila biolabs GmbH
 Shaked and 
        stirred – new ways of bioprocess
 monitoring, controlling and planning
 
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        | WORKSHOP 9
 Raum 109
 
 I&L Biosystems GmbH
 Defining metabolites as critical parameters in
 mammalian cell cultivation
 
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        | WORKSHOP 10
 Raum 110
 
 Kuhner Shaker GmbH
 &
 PreSens GmbH
 smart online+ Intelligentere Prozessführung in
 Screening und geschüttelten Kleinkulturmaßstaben
 mittels online pH, Sauerstoff und Biomassemessung
 
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        | 
        WORKSHOP 11Raum 111
 AG BioProzessTechnik(Westfälische Hochschule)
 System FermSYSDatenmanagement - Datenvisualisierung - Prozessoptimierung
 
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        AUSSTELLUNG
 
 Eppendorf GmbH
 
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        | Die Workshops 
        laufen parallel - eine Teilnahme an allen Workshops ist möglich. |